ولی جهانی در این باره به همشهری آنلاین گفت: گودال ذخیره سازی غلات در جریان گمانه زنی باستان شناسی در فضای دست کَند روستای شَمام رودبار مربوط به دوره اشکانیان و در محوطه ثبت میراثی کشف شده است.
وی با بیان اینکه پیش از این نیز در سایر مناطق استان از جمله روستای کلم رود املش و خشک دهان ماکلوان ماسوله نیز خمرههای ذخیرهسازی غلات و مایعات کشف شده افزود: قدمت این خمرهها مربوط به دوره صفوی تخمین زده میشود.
جهانی گفت: در گذشته برای حفظ دانه غلات بخصوص در فصل زمستان گودال یا خمرههایی با ارتفاع ۲ متر در دل بستر آهکی زمین حفر میکردند و در آنها اقلامی از جمله ماهی دودی، مایعات، جو و گندم نگه داری میشد.
وی اضافه کرد: مردم در گذشته برای در امان ماندن مواد غذایی از رطوبت و پوسیدگی، بعد از قرار دادن مواد در گودال یا خمره، روی آن را با خاک پوشانده و اجازه نفوذ هوا به آن نمیدادند.
نظر شما